Wirtualny zlot bibliotekarzy, moderatorów, klubowiczów w ramach Dyskusyjnych Klubów Książki.

Gotowanie_003-książka.jpg

Książnica Podlaska serdecznie zaprasza zainteresowanych bibliotekarzy, moderatorów i  klubowiczów  DKK

na wirtualny zlot poświęcony literaturze kulinarnej.

 

Doskonalenie zawodowe pod hasłem: „Literacko-kulinarne inspiracje zasmakowane wszystkimi zmysłami” odbędzie się 17 czerwca 2020 r. (środa) w godzinach 10.00-12.30. Link do  spotkania zostanie przekazany w późniejszym terminie.

W programie:

„Wspólnota stołu – kuchnia i biesiadowanie w literaturze polskiej (XIX –XXI wieku)” – wykład dr hab. Katarzyny Sawickiej-Mierzyńskiej (wykładowca akademicki Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu w Białymstoku);

„Dieta dla mózgu i lepsze skupienie, koncentracja i wydajność w pracy” – pogadanka Agnieszki Kucharczyk (dietetyk, autorka publikacji kulinarnych, realizuje warsztaty zdrowego odżywiania).

 Zadanie realizowane jest ze środków Instytutu Książki pochodzących z dotacji celowej MKiDzN.

 
Powrót na początek strony