„Literacko-kulinarne inspiracje zasmakowane wszystkimi zmysłami
- „Wspólnota stołu – kuchnia i biesiadowanie w literaturze polskiej (XIX –XXI wieku)” –wykład dr hab. Katarzyny Sawickiej-Mierzyńskiej (wykładowca akademicki Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu w Białymstoku);
- „Dieta dla mózgu i lepsze skupienie, koncentracja i wydajność w pracy” – pogadanka Agnieszki Kucharczyk (dietetyk, autorka publikacji kulinarnych, realizuje warsztaty zdrowego odżywiania).
![](/resource/image/1/2/202006/24907/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/24919/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/24980/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/24992/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/24871/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/24883/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/24895/200x0.png)
![](/resource/image/1/2/202006/25631/0x0.jpg)
Nowości wydawnicze
![Od początku. Zbiór próz](/resource/image/1/2/372/655/416x416.png)
Od początku. Zbiór próz
Marek Kochanowski
Obrazy, wicje, fikcje, półprawdy, domniemania czasu pandemii.
![Dziesięć tysięcy światów](/resource/image/1/2/50/654/416x416.png)
Dziesięć tysięcy światów
Marek Nowak
Proszę, żebyście sobie wyobrazili, że książka Marka Nowaka o tytule „Dziesięć tysięcy światów”, którą właśnie wydała Książnica Podlaska, mogłaby mieć …
![Skrzypki](/resource/image/1/2/47/651/416x416.png)
Skrzypki
Katarzyna Nowak-Szelejewska
Stężały czas od „Połowu” do „Pierwszego śniegu” wedle spisu treści, bohaterowie od kształtujących się, powstających, aż do najstarszych z żyjących – …