„Literacko-kulinarne inspiracje zasmakowane wszystkimi zmysłami
- „Wspólnota stołu – kuchnia i biesiadowanie w literaturze polskiej (XIX –XXI wieku)” –wykład dr hab. Katarzyny Sawickiej-Mierzyńskiej (wykładowca akademicki Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu w Białymstoku);
- „Dieta dla mózgu i lepsze skupienie, koncentracja i wydajność w pracy” – pogadanka Agnieszki Kucharczyk (dietetyk, autorka publikacji kulinarnych, realizuje warsztaty zdrowego odżywiania).
Nowości wydawnicze
Od początku. Zbiór próz
Marek Kochanowski
Obrazy, wicje, fikcje, półprawdy, domniemania czasu pandemii.
Dziesięć tysięcy światów
Marek Nowak
Proszę, żebyście sobie wyobrazili, że książka Marka Nowaka o tytule „Dziesięć tysięcy światów”, którą właśnie wydała Książnica Podlaska, mogłaby mieć …
Skrzypki
Katarzyna Nowak-Szelejewska
Stężały czas od „Połowu” do „Pierwszego śniegu” wedle spisu treści, bohaterowie od kształtujących się, powstających, aż do najstarszych z żyjących – …